„Švedijos verslo apdovanojimai - tai ne tik socialinę atsakomybę ir inovacijų kultūrą mūsų valstybėje skatinantis renginys, bet ir puikus dviejų šalių bičiulystės įrodymas. Energetinio saugumo sektorius geriausiai iliustruoja, kad Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimas yra grįstas ne žodžiais, o darbais. Mes jungiamės prie Skandinavijos elektros tinklų ir dar labiau stipriname abipusę partnerystę", - kalbėdama susirinkusiai publikai sakė šalies vadovė.

Išdalinti apdovanojimai keturiose nominacijose. Socialinės atsakomybės kategorijoje laimėtojais tapo bendrovė „Servico“ (kiti nominantai „Mantinga“ ir „Saerimner“); tvarios plėtros apdovanojimą pelnė „Baldai Jums“ (nominantai „Saerimner“ ir „Staticus“); Metų „Verslo IQ” nominacijoje triumfavo „Ekspla“ (kiti nominantai „Amilina“; „Pixelmator Team“;„Staticus“ ir „Viltechmeda“); metų jaunaisiais verslininkais paskelbti Augustinas, Kristijonas, Dominykas Vizbarai („Brolis Semiconductors“).

Valstybės vadovės teigimu, Lietuva siekia sukurti kuo geresnį investicinį klimatą tiek šalies, tiek ir užsienio verslininkams. Švedijos ambasados ir Švedijos prekybos tarybos tyrimas teigiamai įvertino investicinę aplinką Lietuvoje.

Tyrimas parodė, kad apklausti Švedijos verslo bendrovių vadovai mūsų šalyje nėra susidūrę su korupcija. Teigiama patirtis skatina investicijas į Lietuvą - vien per šiuos metus Švedijos verslo atstovai Lietuvoje investavo per 230 milijonų litų.

Prezidentė lietuviams ir švedams palinkėjo ir toliau išlaikyti tokį politinį, ekonominį ir žmogiškąjį bendravimą, kuris dar kartą įrodo, kad esame ne tik geri partneriai, bet ir puikūs kaimynai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)