„Iškrėsk pokštą draugui!“ – siūloma elektroniniame laiške ir kartu nurodomas telefono numeris bei būdai, kokiomis melagystėmis galima nustebinti draugą.

Juokas mokesčiai: jūsų draugas gaus SMS žinutę, kurios siuntėjas bus „MOKESCIAI“ su tekstu: „Informuojame, jog už 2015 metus esate nesumokėjęs 2000 eurų mokesčių. Daugiau informacijos telefonu (nurodytas telefono numeris – red.)“.

Tiesa, toks pokštas draugui jums kainuos 2,9 euro.

VMI atstovas spaudai Darius Buta teigė, kad Mokesčių inspekcija sveikina iniciatyvas, kurios padeda verslui generuoti pajamas, siekti pelno ir taip pildyti biudžetą.

„Tačiau reikėtų paminėti, kad žmogus, gavęs tokią žinutę, ir neatpažinęs, kad tai yra pokštas, žinodamas VMI informacijos telefono numerį, ima skambinti mokesčių inspekcijai ir klausinėti, už ką ta skola, kaip ji atsirado. Kitaip tariant, jis naudojasi valstybinės institucijos paslaugomis, už kurias apmoka visi mokesčių mokėtojai“, – kalbėjo VMI atstovas spaudai.

Pasak D. Butos, reikia nepamiršti, kad kaip tik šiuo metu vyksta gyventojų pajamų deklaravimas, todėl VMI ir taip sulaukia daug užklausų iš gyventojų dėl formų pildymo ir kitų su deklaravimu susijusių klausimų.

„Tokie skambučiai, kurie yra sukelti kažkieno bandymo pajuokauti, priverčia žmones laukti eilėje“, – pridėjo pašnekovas.

VMI pabrėžia, kad SMS žinutėmis mokesčių inspekcija neinformuoja gyventojų apie jų skolas.

„Informavimo apie skolas galimybė SMS žinutėmis yra svarstoma, galbūt ateityje bus ir tokia paslauga, tačiau šiuo metu siūlytume gerai įvertinti įmonės siūlomas paslaugas (SMS pokštas draugui – red.) ir pagalvoti, ar jos nesukels papildomų rūpesčių mokesčių mokėtojams“, - komentavo D. Buta.

VMI ir ankstesniais metais susidurdavo su situacija, kai dėl Melagių dienos pokšto gyventojai kreipdavosi į VMI atstovus: „Pernai buvo ir pasipiktinusių mokesčių mokėtojų skambučių“.

Minėtas pokštas su mokesčiais – ne vienintelis juokas, siūlomas įžvalgių verslininkų. Taip pat siūloma pajuokauti SMS žinute draugui, kad trims dienoms bus sustabdytas elektros tiekimas, „jūsų turimas automobilis paieškomas Vokietijoje“, „nesate sumokėję 1000 eurų palūkanų“, „esate atrinktas į vadovo pareigas“ ar „neatsiskaitėte už atliktą plastinę operaciją“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)