„Skrydis turėjo būti į Hurgadą, Egiptą, šeštadienį 5.45 val. Planavau atostogauti savaitę, tad išėjau dviejų savaičių atostogų. Keisčiausia, kad niekas nepaskambino ir manęs neįspėjo, DELFI pamačiau straipsnį ir pati pasiskambinau į „Papūga Travel“, kur man patvirtino, kad kelionė atšaukiama, organizatorius neatsiliepia į kelionių agentūros skambučius“, - guodėsi mergina.

Ji sako „Fresh Travel“, valdančios kelionių operatoriaus „Plius Travel“ prekinį ženklą, paslaugomis iki šiol niekada nesinaudojusi.

„Bet mano draugė su tokiu pat pasiūlymu buvo išskridusi prieš savaitę, į tokį patį viešbutį, viskas turėjo būti gerai, - sakė ji. - Kol kas į ašaras nepuolu, man iki šiol taip nėra nutikę. Nesąmonė, aišku, ką tik susikroviau lagaminą.“

Mergina viliasi, kad jai pavyks atgauti pinigus ir išvykti pailsėti antrąją atostogų savaitę.

Kelionės kaina su Egipto viza pašnekovei kainavo 1 379 Lt, joje buvo įskaičiuotos 6 nakvynės 5 žvaigždučių Egipto viešbutyje, paslauga „viskas įskaičiuota“. Skaitytoja sako, kad didžiausi kelionių organizatoriai už tokio tipo keliones prašo gerokai daugiau – nuo 2 tūkst. Lt.

„Pasirinkau šią įmonę, paskaičiusi internete atsiliepimus, mačiau, kad jos kreditingumo rizika taip pat nedidelė, interneto puslapis buvo tvarkingas, su daug pasiūlymų“, - kalbėjo ji.

„Vasarinės suknios keliauja į stalčius. Stebuklų nebūna. Madeirą paliekam kitam kartui, o jau su mažąja sėdėjom ant lagaminų, tėtis buvo susiplanavęs laisvą savaitę...“, - DELFI laišką parašė kita keliautoja.

Šiuo metu Egipte su šia kelionių agentūra išvykęs atostogauti Kęstutis teigė, kad Šarm el Šeiche be jo yra dar 11 lietuvių. Iš jų – 2 mažamečiai vaikai. Vyras pasakojo, kad į Egiptą atvyko prieš penkias dienas, tačiau dabar su kitais turistais yra pasimetę – nežino, ar šeštadienį įvyks skrydis, su kuriuo lietuviai turėjo grįžti namo.

„Ryt ieškosime kito atsarginio reiso į Lietuvą“, - teigė vyras.

Tikisi parskraidinti daugiau kaip 300 klientų

Daugiau kaip 100 nemokios kelionių agentūros „Fresh Travel“ klientų naktį iš penktadienio į šeštadienį į Vilnių grįš iš Madeiros Portugalijoje.

Valstybinio turizmo departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas BNS teigė, kad turistai iš Portugalijos yra pakeliui į Vilnių, o dėl žmonių parskraidinimo iš Egipto dar tariamasi.

„Pagal nepatikrintus duomenis, iš Portugalijos bus parskraidinti visi ten esantys „Fresh Travel“ klientai, kurių yra apie 130. Lėktuvas su jais Vilniaus oro uoste turi nusileisti naktį. Lieka klausimas dėl Egipto, tačiau irgi - ar pavyks sutarti, kad lėktuvas ten būtų šeštadienį anksti ryte, ar antroje dienos pusėje“, - BNS sakė J.Raguckas.

Skaičiuojama, kad į Egipto Šarm El Šeicho kurortą su „Fresh Travel“ yra išvykę 177 turistai.

DELFI skelbė, kad kelionių agentūros sulaukė laiško iš bendrovės „Fresh Travel“ – įmonė pranešė stabdanti savo veiklą. Valstybinis turizmo departamentas žino, kad įmonė turi problemų, dabar aiškinasi jų mastą.

Kreditų biuro „Creditinfo“ vertinimu, įmonės bankroto rizika yra vidutinė. Kreditų biuras aukščiausia rizika vertino tokias įmones, kaip „Go Planet Travel“, „Go Baltic travel“, „Statybinių medžiagų mažmena“ (Bauhof) dar iki jų veiklos sustabdymo.

Įmonė savo tinklalapyje skelbė pasiūlymus aplankyti Turkiją, Egiptą, Portugaliją, Kanarų salas.

„Creditinfo“ duomenimis, „Fresh Travel“ nėra iškelta bankroto bylų, tačiau pateiktas ieškinys „dėl netinkamu turizmo paslaugų teikimo sutarties vykdymu padarytos turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo“.

Įmonėje dirbo 18 darbuotojų, metinė apyvarta pernai siekė 0,926 mln. Lt. Įmonė įkurta 2009 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)