Patikrinimo metu nustatyta, kad mėsinės grindys ir sienos, gamybos įrenginiai ir peiliai tinkamai neplaunami ir nedezinfekuojami, aplipę riebalais ir nešvarumais. Nešvari ir netvarkinga netgi mėsinės darbuotojų speciali apranga. Tara mėsai taip pat neplaunama, laikoma tiesiai ant grindų, kai kuri įranga aplūžusi.

Pasak patikrinimą atlikusios Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos maisto produktų inspektorės Irenos Narkevičienės, anksčiau ši mėsinė buvo tikrinta prieš metus – didelių pažeidimų nebuvo nustatyta ir ji buvo priskirta vidutinės rizikos įmonių grupei. „Nemaloniai nustebome radę tokią netvarką ir antisanitarines sąlygas. Mėsinėje nebuvo laikomasi net pagrindinių Geros higienos praktikos taisyklių reikalavimų. Tokią padėtį įmonės atsakingas darbuotojas paaiškino dažna darbuotojų kaita, tačiau tai menkas pasiteisinimas – nauji darbuotojai turi būti tinkamai apmokyti tvarkyti maisto produktus, ypač šviežią mėsą“, - teigė inspektorė.

Patikrinimo metu sustabdytas 380 kg kiaulių skerdenų išpjaustymas ir prekyba, mėsinės veikla sustabdyta, surašytas Administracinės teisės pažeidimo protokolas. Mėsinė pervesta į padidintos rizikos ūkio subjektų grupę ir ateityje bus tikrinama ypatingai griežtai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją