Tai patvirtino ir Kauno visuomenės sveikatos centras, pranešdamas, jog penkiems asmenims, valgiusiems šioje kavinėje, diagnozuoti susirgimai žarnyno užkrečiamosiomis ligomis.

Reaguodami į vartotojų skundus, Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai minėtoje įmonėje atliko patikrinimą. Patikrinimo metu žaliavų ir maisto produktų laikymo sąlygų, tinkamumo vartoti terminų, patiekalų gamybos technologinio proceso pažeidimų nenustatyta, savikontrolės sistema įdiegta.

„Tačiau nustatyta, kad atliekant gamybinių patalpų rekonstrukciją panaikinta žemėtų daržovių pirminio apdorojimo zona ir rankų plautuvė, neįvykdytas prieš tai buvusio patikrinimo metu pateiktas nurodymas įrengti plautuvę žalios mėsos ruošimo vietoje, buvo pasibaigęs vienos darbuotojos sveikatos pažymėjimas“, – sakė Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjas Petras Tarvydas.

Patikrinimo metu Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai atrinko 9 maisto produktų: šaldytos vištienos, vištienos krūtinėlės kepsnio, natūralaus karbonado, kopūstų, burokėlių salotų, geriamojo vandens, mėginius ir 10 plovinių salmonelėms nustatyti ir pristatė į Nacionalinės veterinarijos laboratorijos Kauno teritorinį skyrių tyrimams.

„Datajos“ direktorius įpareigotas nukreipti šešis įmonės darbuotojus papildomai pasitikrinti sveikatą ir nedelsiant pašalinti nustatytus trūkumus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją