„Tada mes galėtume ištaisyti buvusios Vyriausybės klaidą ir skriaudą, padarytą pensininkams. Tai yra realus šaltinis. Tada tie, kuriems dabar padidinti atlyginimai, tikrai sumokėtų daugiau į šį biudžetą. Manau, kad šioje salėje mes atrasime politinės valios padaryti šiuos pokyčius“, - Seimo posėdyje sakė ji.

Tuo metu finansų ministras Rimantas Šadžius anksčiau taip pat yra sakęs, kad pirmąjį kitų metų pusmetį bus svarstomi mokesčių pakeitimai. Tačiau apie konkrečias detales jis nekalbėjo.

„Šneka eina apie progresinius mokesčius ir „Sodros“ tema diskutuojame. Viena iš minčių, kurią stengsiuosi pasakyti kolegoms, kad darbo jėgos apmokestinimas neturėtų didėti“, - dar spalį aptakiai DELFI kalbėjo R. Šadžius.

Jis yra pripažinęs, kad visi nauji mokesčių pakeitimai turėtų įsigalioti kitų metų liepą.

DELFI primena, kad socialdemokratai jau ne sykį žadėjo įvesti progresinius mokesčius, tačiau tam pritrūko politinės valios.

Tuo metu kai kurie ekonomistai tvirtina, kad Lietuvoje jau yra progresiniai mokesčiai, nes mažiau uždirbantiems taikomas neapmokestinamasis pajamų dydis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)