Kaip trečiadienį pranešė "MarketWatch", 83-jų metų investicinės bendrovės "Berkshire Hathaway" vadovas šiais metais uždirbo 12,7 mlrd. dolerių.

Šių metų sausį verslininko turtas buvo įvertinas 46,4 mlrd., o gruodį - jau 59,1 mlrd. dolerių. Taigi, W. Buffeto turtas kasdien padidėdavo apie 37 mln. dolerių.

Nors jo turtas šįmet smarkiai padidėjo, pirmąją poziciją pasaulio turtingiausių žmonių reitinge W. Buffetas vis dėlto užleidžia "Microsoft" kompanijos vadovui Billui Gatesui, kurio turtas vertinamas 72,6 mlrd. dolerių. Šiais metais kompiuterių korporacijos steigėjas padidino savo kapitalą 11,5 mlrd. dolerių.

Magnatas W.Buffettas ir  Billas bei Melinda Gates
Sėkmingiausių milijardierių trejetą vainikuoja milijardierius ir azartinių lošimų namų magnatas iš JAV Sheldonas Adelsonas, praturtėjęs 11,4 mlrd. dolerių. Nuo jo kiek nusileidžia didžiausios pasaulyje internetinės parduotuvės "Amazon" steigėjas ir vadovas Jeffas Bezosas (11,3mlrd. dolerių) ir socialinio tinklo "Facebook" steigėjas Markas Zuckerbergas (10,5 mlrd. dolerių). "Google" steigėjai Larry Page’as ir Sergey’us Brinas dalijasi septinta ir aštunta vietomis: per metus jie praturtėjo 9,3 mlrd. dolerių.

Be amerikiečių į turtingiausių pasaulio verslininkų dešimtuką pateko ir vienos didžiausių Japonijoje mobiliojo ryšio operatorių "Softbank" prezidentas Masayoshi Sonas ir vienas turtingiausių Kinijos žmonių žaidimų magnatas Lui Che Woo. Jie uždirbo per metus atitinkamai 10,3 ir 8,3 mlrd. dolerių, atsidūrę šeštoje ir devintoje reitingo pozicijose. Sąrašo viršuje - JAV investuotojas Carlas Icahnas, padidinę savo turtus 7,2 mlrd. dolerių.

Iš viso pasaulyje šiuo metu priskaičiuojama 2 tūkst. 170 milijardierių, bendras kapitalas siekia 6,5 trln. dolerių.