Susijungus dviem bilietų platintojams, Konkurencijos taryba savo iniciatyva taikė koncentracijos priežiūros procedūrą, nes kilo įtarimų, kad dėl šios koncentracijos įgyvendinimo galėjo būti sukurta ar sustiprinta dominuojama padėtis arba itin apribota konkurencija bilietų platinimo Lietuvoje rinkoje.

Pranešimas apie koncentraciją gautas 2018 m. sausio 18 d. Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl įvykdytos koncentracijos nebuvo sukurta ar sustiprinta dominuojama padėtis ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose.

„Baltic Ticket Holdings“ valdomos bendrovės teikia bilietų platinimo paslaugas Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje. Iki koncentracijos įgyvendinimo Estijos įmonė Lietuvoje vykdė veiklą per bendrovę „Bilietų pasaulis“. Pastaroji šiuo metu veiklos nevykdo.

„Nacionalinis bilietų platintojas“, kaip ir iki koncentracijos įgyvendinimo, teikia bilietų platinimo paslaugas Lietuvoje.

Nuo šių metų sausio 1 d. įsigaliojus Konkurencijos įstatymo pataisoms, apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 20 mln. Eur ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją ūkiniais metais yra didesnės negu 2 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)