Antroji „Lidl“ parduotuvė Klaipėdoje atidaryta Smiltelės gatvėje, pietinėje miesto dalyje, kuri yra tankiausiai gyvenamas mikrorajonas.

Kaip ir planuota, ji duris atvėrė praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po pirmosios „Lidl“ parduotuvės atidarymo Klaipėdoje. Pastaroji, kaip ir dar keliolika parduotuvių Lietuvoje, pradėjo veikti birželio 2 dieną.

Akivaizdu, kad susidomėjimas į rinką atėjusiu naujuoju prekybos tinklu neslūgsta. Prie antrosios parduotuvės durų prieš jos atidarymą nusidriekė kelių šimtų žmonių eilė.

Apie 7.30 val. atidarymo laukė apie keliasdešimt žmonių, tačiau eilė sparčiai ilgėjo.

„Mes čia jau nuo 6 val. ryto. Buvome ir anoje „Lidl“ parduotuvėje, labai patiko, todėl dabar labai smalsu, kokia yra šita“, – teigė pirmosios eilėje stovėjusios garbaus amžiaus moterys.

Eilėje stovintiems žmonėms, kurių daugiausia buvo pensininkai, vėl buvo dalijama arbata, klaipėdiečių patogumui eilėje buvo pastatyti ir geriamojo vandens įrenginiai.

„Po pirmųjų parduotuvių atidarymo padarėme išvadas, todėl šįkart viskas vyks daug sklandžiau“, – teigė „Lidl“ atstovai.

Kai durys atsivėrė, žmonės tvarkingai žingsniavo į parduotuvę, o ne bandė prasibrauti pro apsaugininkus.

Labiausiai pirmuosius pirkėjus domino ženklu „Akcija“ pažymėtos prekės – bananai, cukrus, mėsa. Kai kurie iškart domėjosi, kur alkoholinių gėrimų skyrius.

Pats pirmasis antrojoje „Lidl“ parduotuvėje vėl apsipirko Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Jis pasidžiaugė, jog pietinėje miesto dalyje, kur veikia daugybė parduotuvių, atsidarė dar vienas prekybos centras. „Pasikartosiu, jog svarbiausia, kad šioje konkurencinėje kovoje didžiausi laimėtojai bus pirkėjai“, – teigė V. Grubliauskas.

„Lidl Lietuva“ viešųjų ryšių specialistė Valerija Lebedeva patikino, jog yra planų Klaipėdoje atidaryti dar vieną „Lidl“ parduotuvę. Ji turėtų atsirasti šiaurinėje miesto dalyje. „Tačiau tai tik planai, kol kas jokių konkretesnių žingsnių dar nedaroma“, – teigė V. Lebedeva.

Skaičiuojama, jog kasdien 27 Europos šalyse veikiančiame prekybos tinklo „Lidl“ kiekvienoje parduotuvėje apsilanko apie 5 tūkst. žmonių.

Visų Lietuvoje atidarytų „Lidl“ parduotuvių plotas yra po 1400 kvadratinių metrų. Visas plotas skirtas tik „Lidl“, nuomoti patalpų nenumatyta.

Prie naujosios „Lidl“ parduotuvės Klaipėdoje iš viso įrengtos 176 automobilių stovėjimo vietos, iš jų 55 skirtos aplinkinių namų gyventojų reikmėms.

Bendrovė „Lidl Lietuva“ parduotuvės kaimynystėje įrengė vaikų žaidimo ir krepšinio aikšteles, skverą su želdynais bei pėsčiųjų takais, persodino anksčiau šioje vietoje augusius medžius ir pasodino naujų.

Antroji „Lidl“ parduotuvė Klaipėdoje yra 16-oji Lietuvoje. Penkios veikia Vilniuje, dvi – Kaune, po vieną Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje ir Mažeikiuose.

Bendrovė tinklo plėtrą ketina tęsti – per šiuos metus iš viso ketinama atidaryti daugiau nei 20 parduotuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (652)