„Pirmadienį bus susitikimas su NŽT ir NMA profesinėmis sąjungomis ir darbuotojais. Ministerijos vadovybė išklausys jų pastabas ir pasiūlymus“, – BNS sakė ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Martynas Žilionis.

Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) ir Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) darbuotojų profsąjungos teigia, kad įstaigų perkelti nereikia.

Anot NŽT profesinės sąjungos, centrinio jos padalinio perkėlimas – skubotas ir ekonomiškai nenaudingas sprendimas. NMA profesinė sąjunga teigia, kad perkėlimo veiksmai vykdomi skubotai ir „buldozeriu“, neatsižvelgiant į darbuotojų lūkesčius, esamą situaciją ir galimas rizikas, kurios sukeltų neigiamus padarinius.

Tuo metu ministerija sako, kad jos bei NMA ir NŽT veikla Kaune padės sukurti papildomų darbo vietų ir sutaupyti lėšų.

Perkėlimo į Kauną klausimą Vyriausybė svarstė praėjusią savaitę, tačiau sprendimo nepriėmė. Premjeras Saulius Skvernelis ragino G. Surplį dar padiskutuoti su profsąjungomis ir „ištaisyti kai kurias spragas“.

Sprendimą dėl perkėlimo terminų ir kitų susijusių klausimų Vyriausybė turėtų priimti šį trečiadienį.

„Veidrodinė“ ministerija su keliasdešimt darbuotojų Kaune turėtų pradėti veikti jau šių metų balandžio pradžioje. Planuojama, kad galutinai Kaune ministerija įsikurtų 2020-ųjų pirmąjį ketvirtį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)