„Didžiausia klaida, kurią dabar būtų galima padaryti, tai įsivaizduoti, kad viskas tvarkoje, jau kažką pasiekėme, galime atsipūsti, nusiimti kaukes. Ta taip nėra. (…) Kalbant apie tuos verslus, kurie galbūt galėtų jau pradėti grįžti į savo įprastą veiklą, tai vis dėlto pirmiausia kalbėtume apie tuos, kurie turi mažiausiai socialinio kontakto. Kalbėti apie kavines tikrai per ankstyva. (…) Pirmiausia turime sulaukti pačių asocijuotų verslo struktūrų pasiūlymų, kurių laukiame iki šios dienos 12 val., po to atliksime analizę ir galėsime tartis dėl kažkurio tai verslo liberalizavimo“, – teigė jis.

Pasak jo, verslas galėtų veikti tik užtikrinant visus griežtus saugumo reikalavimus.

„Pirmiausia tai darbuotojų aprūpinimas, kad jie galėtų saugiai dirbti. Tai aprūpinimas visomis dezinfekcinėmis priemonėmis, apsaugos priemonėmis tokiomis kaip kaukės, pirštinės. Tada, kalbant apie lankytojus, paslaugų gavėjus, vėlgi turi būti užtikrinamas srautas, kuris paliktų galimybę kuo mažesniam kontaktui: atstumai tarp klientų nuo metro iki dviejų, jei įmanoma aptarnavimas po vieną. Ir dabar jau verslai veikia tomis sąlygomis, yra priimtos ministro rekomendacijos, jie jomis vadovaujasi.

Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, kad mes sulaukėme nemažai klausimų iš gamybos įmonių, kurios šiuo metu veikia – ką daryti, jei vienas ar keli jų darbuotojai užsikrečia Covid-19 virusu. Yra išleistos operacijų vadovo rekomendacijos. Tokiais atvejais tikrai nebūtina uždaryti visos gamyklos, visos linijos, privaloma izoliuoti sirgusįjį, privaloma izoliuoti 14 dienų tuos, kurie turėjo su juo kontaktą, bet gamyba ir toliau gali vykti dezinfekavus patalpas ir atlikus kitus būtinus veiksmus. Tas rekomendacijas verta perskaityti ir vadovautis tam, kad nebūtų sustabdyta kažkuri tai gamyba, jei iškrenta vienas ar kitas darbuotojas dėl Covid-19”, – kalbėjo G. Surplys.

Karantinas šalyje įvestas iki balandžio 13 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)