Jau dabar planuojama, kad sistema startuos liepos 1 dieną, šiuo metu jau vykdomi kai kurie paruošiamieji darbai, nors nežinia, ar EK patvirtins šį projektą.

Kaip ir buvome žadėję, 5 mln. eurų numatėme skirti tiems ūkininkams ar tiems prekybininkams, kurie norės steigti mažų parduotuvėlių, kurios prekiauja lietuviška ūkininkų pagaminta produkcija, tinklą. Paraleliai dirbame ruošdami, kad į tas parduotuvėles ateitų šeimos, auginančios vaikus iki 6 metų amžiaus. Tam, kad šie du elementai sukibtų į vieną, mes dar turėsime gauti patvirtinimą iš Europos Komisijos, kad galime tai daryti nepažeisdami konkurencijos (sąlygų. - ELTA). Artimiausiu metu ruošiamės notifikuoti Europos Komisiją. Jeigu gausime leidimą, liepos 1 d. turėtume startuoti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėjo ministras G. Surplys.

Pasak jo, jeigu norima, kad Lietuvos kaimas būtų gyvas, reikia skatinti trumpų grandinių prekybą, taip pat skatinti ūkininkus pardavinėti produkciją kuo arčiau gyvenamosios vietos.

„O jeigu norime, kad kainų lygis nebūtų toks aukštas, Lietuvoje būtų produktų įvairovė, maistas būtų kuo sveikesnis, turime kurti įpročius, kad jaunos šeimos su vaikais, o paskui gal ir didesnės visuomenės grupės įprastų eiti į mažas parduotuvėles ir rinktųsi, kad produktas būtų lietuviškas“, - sakė G. Surplys.

Kaip ELTA jau rašė, nuo liepos turinti įsigalioti vaučerių - elektroninių kuponų - sistema suteiks galimybę ikimokyklinio amžiaus vaikus auginančioms šeimoms pigiau įsigyti maisto produktų.

Vadinamųjų e. vaučerių pagalba minėti pirkėjai gautų 20 proc. nuolaidą nuo vaučerio vertės ūkininkų produkcijai smulkiose prekybos vietose.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas yra sakęs, kad leidimas pirmiausia maisto kuponais naudotis šeimoms, turinčioms ikimokyklinio amžiaus vaikų, gal ir teisingas, tačiau sprendimas už juos leisti pirkti tik iš smulkiųjų verslininkų nėra geras. Jo teigimu, asociacija pasisako už lygias konkurencines sąlygas visam verslui ir visiems vartotojams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)