Po tokio jo raginimo koalicijos partnerė Socialdemokratų partija perspėjo apie artėjančią politinę krizę.

Mainais už dalyvavimą Ispanijos bankų sektoriaus gelbėjime Suomija reikalauja užstato. Derybos su Ispanijos vyriausybe tęsiasi. Šis reikalavimas buvo įrašytas į minėtųjų dviejų Suomijos partijų koalicijos sutartį.

Janas Vapaavuoris, J. Kataineno Nacionalinės koalicijos partijos narys, penktadienį suabejojo, ar griežta šalies pozicija šiuo klausimu neduoda daugiau žalos nei naudos.

"Ar todėl, kad užstato reikalavimas buvo įrašytas į vyriausybės programą, mes dantimis ir nagais kovojame, kad jis būtų įvykdytas, nekreipdami dėmesio, kokias pasekmes jis gali turėti tarptautinei Suomijos pozicijai?" - interviu Suomijos dienraščiui "Helsingin Sanomat" sakė J. Vapavuoris.

Jo kolega iš Socialdemokratų partijos Jounis Backmanas teigia, kad, neįtraukus užstato reikalavimo į susitartą programą, vyriausybės nebūtų pavykę sudaryti.

"Jeigu nusigręšime nuo tos programos, be Europos krizės, greitai turėsime ir vidaus vyriausybės krizę", - atsakydamas į J. Vapavuorio komentarus dienraščiui sakė J. Backmanas.

Socialdemokratų lyderė, finansų ministrė Jutta Urpilainen vadovauja deryboms su Ispanija dėl užstato. Suomijos valdžios atstovai anksčiau sakė, kad šalis nedalyvaus bloko planuojamoje paramos Ispanijos bankams programoje, jeigu nepavyks susitarti su Ispanija dėl jai keliamų sąlygų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)