Apie tai praneša Estijos naujienų portalas err.ee.

Penktadienį Suomijos premjeras Juha Sipila šalies televizijos eteryje kreipėsi į tautą itin pablogėjus ekonominei padėčiai ir žlugus deryboms tarp darbo rinkos atstovų.

„Vietoj tokių varginančių priemonių kaip, pavyzdžiui, papildomas užmokestis už darbą sekmadienį, turime rasti lengvesnę išeitį. Lieka dar kelios dienos, kol parlamentas pradės svarstyti siūlomą vyriausybės planą. Sukurtas priemonių paketas gali būti pakeistas, pavyzdžiui, galime 20 minučių prailginti darbo dieną ar panaikinti laisvadienius", - sakė Suomijos ministras pirmininkas.

Suomijos ambasados Estijoje spaudos patarėja Hannele Valkeeniemi teigė, kad daugiausiai problemų derybose kelia Suomijos valstybės skola, siekianti šimtus milijardų eurų.

„Kiekviena valanda tampa prie skolos prisidedančiu milijonu. Įmonės tampa vis mažiau konkurencingos, ypač lyginant su Vokietijos ir Švedijos. Buvo bandyta viską grąžinti į savas vėžes, tačiau atleista per daug darbuotojų, auga darbo jėgos trūkumas", - paaiškino ji.

Estijos statistikos departamentas teigia, kad per pastaruosius dvejus metus grįžusiųjų iš kaimyninės šalies atgal į Estiją skaičius išaugo beveik tris kartus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)