Bendrovės teigimu, pokyčiai susiję su grupės paslaugų decentralizavimu, o ne su Lietuvos investicine aplinka.

„Ahlstrom-Munksjo“ planuoja pertvarkyti klientų aptarnavimo ir finansinių operacijų struktūrą dėl ko planuojama uždaryti paslaugų centrus Vilniuje ir Atlantoje, JAV. Sprendimas buvo priimtas siekiant prisitaikyti prie decentralizuoto kompanijos veikimo būdo, sumažinti nuotolinių biurų skaičių ir efektyviau išnaudoti turimą infrastruktūrą.

Šis sprendimas tiesiogiai palies apie 100 „Ahlstrom-Munksjo“ darbuotojų“, - teigiama BNS atsiųstame „Ahlstrom Lietuvos“ komentare.

„Kompanija visada teigiamai vertino ir toliau vertina Vilniaus komandos darbą. Vilniaus paslaugų centro uždarymas yra susijęs tik su suplanuotais paslaugų pertvarkymais. Sprendimas neturi nieko bendro su Lietuvos investicine aplinka ar darbo jėgos pasiūla“, - priduria įmonė.

„Ahlstrom Lietuva“ rugsėjį informavo Vilniaus teritorinę darbo biržą apie ketinimą atleisti 75 darbuotojus.

Pranešta apie daugiau grupinių atleidimų

Be to, darbuotojų atleidžia ir dėl afrikinio kiaulių maro per 24 tūkst. kiaulių nugaišinęs Beržų kompleksas.

Šios įmonės rugsėjį įspėjo Darbo biržą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą.
Darbo birža BNS informavo, kad Beržų kompleksas - 15.

Be to, 75 žmones numato atleisti bankrutuojanti knygų leidybosviešoji įstaiga Socialinės infrastruktūros vystymo institutas, Vilniaus drabužių siuvimo įmonė „Viltrinus“ - 27, o avalynės prekybos bendrovė „Primadis“ - 32.

Kaune nepavojingų atliekų surinkimo bendrovė „Radinvesta“ įspėjo 33 darbuotojus, Klaipėdos poilsio namai „Baltija“ įspėjo 21, o Klaipėdos miesto stomatologijos poliklinika - 15.

Iš viso sausį-rugsėjį teritorinės darbo biržos gavo 38 pranešimus apie numatomą 1988 darbuotojų atleidimą, pernai tuo pačiu metu gauti 32 pranešimai ir įspėti 1757 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)