„Siemens“, „Daimler“, „Munich Re“ ir BASF vadovai pranešė Vokietijos laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“, kad palaiko banką.

„Mes palaikome banką“, – sakė BASF valdybos pirmininkas

Jurgenas Hambrechtas.

„Deutsche Bank“ gali tekti sumokėti 14 mlrd. JAV dolerių Jungtinėms Amerikos Valstijoms dėl galimų pažeidimų prekiaujant vertybiniais popieriais, kurie prisidėjo prie 2008 m. pasaulinės finansinės krizės. Baiminantis, kad ši bauda smarkiai pakenks bankui, praėjusią savaitę jo akcijų kaina stipriai krito ir pasiekė žemiausią lygį per 30 metų.

Perdraudimo milžinės „Munich Re“ generalinis direktorius Nicolausas von Bomhardas sakė „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ nejautęs poreikio „mažinti verslo apimčių“ su „Deutsche Bank“.

Prabangių automobilių „Daimler“ įmonės generalinis direktorius Dieteris Zetche taip pat palaikė banką ir sakė: „Deutsche Bank“ turi senas tradicijas, tvirtą pagrindą ir, be to, puikią ateitį. Tuo esu tikras“. Savo palaikymą pareiškė ir „Siemens“ generalinis direktorius.

Penktadienį „Deutsche Bank“ vadovas Johnas Cryanas užtikrino, kad banko finansinė padėtis yra stipri, ir elektroniniame laiške, skirtame banko darbuotojams, patikino, jog bankas tapo „nepagrįstų spėlionių“ objektu, o akcijų kainų kritimą nulėmė „nauji gandai“.

Taip pat pasirodė pranešimų apie galimą susitarimą dėl baudos sumažinimo iki 5,4 mlrd. JAV dolerių, kurie pakėlė akcijų vertę. Šią savaitę J.Cryanas dalyvaus metiniame Tarptautinio valiutos fondo (TVF) susirinkime Vašingtone, kuriame mėgins susitarti su JAV Teisingumo departamentu dėl baudos dydžio.

Praėjusią savaitę Vokietijos vyriausybė paneigė gandus apie rengiamą „Deutsche Bank“ gelbėjimo planą tuo atveju, jei bankas neišgalėtų susimokėti baudos. Nors pasauliniu mastu bankas nėra didelis, jį sieja tvirti prekybiniai ryšiai su visomis stambiausiomis finansinėmis institucijomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)