Anot LNK naujienų tarnybos, įmonės perėmimui pakanka suklastoti savininko parašą ant fiktyvios akcijų pardavimo sutarties ir ją nunešti į Registrų centrą. Remiantis šiuo dokumentu, esą įregistruojamas naujas savininkas, o tikrasis nė nežino, kas įvyko.

„Tokia situacija yra įmanoma, nes šiuo metu akcijų perleidimas yra vykdomas paprastos rašytinės sutarties formos pagrindu. Galima labai lengvai tiek padirbti, tiek apgaulės būdu išgauti parašą“, - teigia advokatas Laurynas Staniulis.

Savo istoriją televizijai papasakojo ir pavardės neminėti prašęs vilnietis verslininkas. „Įmonės savininkas buvo pakeistas klasta. (...) Pasikeitus savininkui, jinai perėjo į kito savininko rankas“, - kalbėjo vyriškis.

Jis mėgino atgauti verslą, įtardamas, kad įmonę perėmė ir į bankrotą nuvarė jos pačios samdyti konsultantai. Vis dėlto teismuose verslininkas nieko nepešė.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba siūlo keisti įstatymus. Pavyzdžiui, nustatyti, kad parduodant 25 proc. ar daugiau įmonės akcijų būtų reikalingas notaro patvirtinimas. Jo taip pat reikėtų, jei parduodamų akcijų vertė viršytų 50 tūkst. Lt. Vis dėlto advokatas L. Staniulis nemano, kad to pakaktų – esą sąžiningiems verslininkams būtų sukurta papildoma našta, o sukčiai galėtų skaidyti sandorius, taip apeidami įstatymo reikalavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)