Zhu Xingliang bylą nuo praėjusių metų vasaros tyrė Kinijos centrinė disciplinos patikros komisija, o dabar ji perduota teismui.

Zhu Xingliango šeima valdo turtą, kuris įvertintas 18,9 mlrd. juanių (3,12 mlrd. JAV dolerių). Jis pats yra vienas iš dvidešimties Kinijos milijardierių ir turtingiausias Dziangsu provincijos (rytinė Kinija) gyventojas.

Kinijos žiniasklaida sieja Zhu Xingliango areštą su buvusio Nankino miesto mero Ji Jianye byla. Ji Jianye buvo tiriamas dėl "įtariamų grubių disciplinos ir įstatymų pažeidimų".

Kompanija "Gold Mantis" dalyvavo tokiuose grandioziniuose statybos projektuose kaip Olimpinis Pekino stadionas, dar vadinamas Paukščių lizdu, ir Nacionalinis atlikimo menų centras Pekine.

Kinijoje pastaruoju metu rengiama aktyvi kovos su korupcija kampanija. Valdžia draudžia valstybinėms įstaigoms leisti biudžeto lėšas prabangos prekėms, brangioms užsienio kelionėms ir dosniems priėmimams.

Sausio viduryje buvo pasirašytas įsakas, pagal kurį kariškiams Kinijoje uždrausta pirkti užsienio modelių automobilius tarnybiniams poreikiams. Kariškiai turi pirkti tik Kinijos gamybos automobilius darbo reikalams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)