Įtariamasis Kweku Adoboli‘s, kuris, kaip manoma, dirba banko Europos akcijų padalinyje, buvo sulaikytas ankstų ketvirtadienio rytą ir šiuo metu laikomas už grotų.

UBS paskelbus, jog tiriamas sukčiavimo atvejis, banko akcijos smuko 8 proc.

Bankas teigia, kad dėl sukčiavimo atvejo klientų sąskaitos nenukentėjo.

Londono policijos, atsakingos už miesto finansinį rajoną, atstovas sakė: „Galime oficialiai patvirtinti, jog 3.30 val. ryto sulaikėme 31 metų vyrą, kuris įtariamas sukčiavimu ir piktnaudžiavimu užimamomis pareigomis“.

Laiške 65 tūkst. bankų grupės darbuotojų UBS vadovybė įspėja, jog sukčiavimo prekiaujant akcijomis atvejai smarkiai kenčia banko pelnui.

„Incidentas vis dar tiriamas, tačiau dabartiniais UBS duomenimis, nuostoliai siekia 2 mlrd. dolerių“, - teigiame oficialiame pranešime.

„Galimas dalykas, jog dėl šio incidento UBS 2011 metų trečią ketvirtį praneš apie nuostolius. Klientai nenukentėjo“, - teigiama banko pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją