Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus mėsos perdirbimo įmonę UAB ,,Ekobenas, rasta 200 kg išpjaustytos paukštienos (vištienos ir kalakutienos), kuri buvo neženklinta, be įsigijimą patvirtinančių dokumentų. Įmonėje taip pat rasta 400 kg paukštienos su ženklinimo pažeidimais ir duomenų neatitikimais (pirminės ir antrinės pakuotės buvo paženklintos skirtingais veterinarinio patvirtinimo numeriais).

Kaip teigiama pranešime spaudai, patikrinimo metu aptikti Lenkijos paukštienos gamintojo „Firma Drobiarska“ ženklinimo etikečių ruošiniai su neužpildytais duomenimis, kas davė pagrindo įtarti, kad UAB ,,Ekobenas“ galėjo klastoti paukštienos kilmę ir tinkamumo vartoti terminus.

Dėl nustatytų grubių pažeidimų Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė paukštieną (600 kg) tiekti rinkai bei nurodė saugiai ją sunaikinti.

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tęsia tyrimą dėl galimai nelegaliai įvežtos paukštienos iš Lenkijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)