Kaip informuojama, Lietuvos bankas gavo skundų ir kitos priežiūrai skirtos informacijos, kad dalis UAB „epayblock“ klientų jos paslaugomis galimai naudojasi sukčiavimo tikslais.

Siekdamas užkirsti kelią galimiems nusižengimams, Lietuvos bankas kreipėsi į teismą ir, gavęs jo leidimą, pritaikė elektroninių pinigų įstaigai laikinus apribojimus teikti paslaugas juridiniams asmenims. Apie šį sprendimą savo klientus privalo asmeniškai informuoti pati įstaiga. Apribojimai bus taikomi iki Lietuvos banko vykdomo patikrinimo pabaigos.

Primenama, kad 2021 m. birželio mėn. pabaigoje Lietuvos bankas kreipėsi į visus mūsų šalyje veikiančius finansų rinkos dalyvius, įskaitant elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigas, įspėdamas apie per COVID-19 pandemiją išryškėjusias sukčiavimo tendencijas ir tipologijas bei ragindamas nepamiršti budrumo vertinant dalykinius santykius su klientais ir valdant pinigų plovimo riziką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)