Kaip pranešė „Vilniaus vandenys“, pagrindinė šių metų kainos mažinimo priežastis buvo 2017 metais bendrovės gautas viršpelnis, kuris grąžintas vartotojams, todėl kitais metais kainos atstatomos į bazinių kainų lygį.

„2017 metais uždirbtą viršpelnį bendrovė klientams grąžins iki kitų metų vasario, šiais metais taikydama mažesnius kainų tarifus“, – pranešime sako „Vilniaus vandenų“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Daugiabučiuose namuose gyvenantiems privatiems klientams paslaugų kaina (be PVM) kiltų 17 proc. – iki 1,12 euro už kubinį metrą arba 1,36 euro (su PVM) už kubinį metrą. Gyvenantiems individualiuose namuose – 18 proc. iki 1,06 euro (be PVM) arba 1,28 euro (su PVM). Įmonėms geriamojo vandens ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina taip pat didėtų – iki 1,33 eurų (be PVM) už kubinį metrą.

Numatoma, kad naujosios paslaugų kainos įsigalios ne anksčiau kaip 2020 metų vasario 1 dieną, kai jas patvirtins keturių savivaldybių tarybos: Vilniaus miesto, Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)