Pagal ESO pranešimus pradėtuose tyrimuose įtarimai pareikšti dviem asmenims.

Vienu atveju energetikos sektoriuje veikiančios privačios bendrovės vykdomasis direktorius, kaip įtariama, davė 500 eurų vertės kyšį, antru atveju – kitas asmuo, kaip įtariama, davė mažesnės negu vieno MGL, t.y. 38 eurų, vertės kyšį.

Už neteisėtą atlygį buvo siekiama ESO darbuotojų pageidaujamo veikimo.

ESO darbuotojai pagal įmonėje taikomą Nulinės tolerancijos korupcijai politiką apie galimą kyšio davimą informavo ESO Korupcijos prevencijos skyriaus darbuotojus, o šie pranešė STT.

„Nulinė tolerancija korupcijai ir aktyvūs veiksmai, pranešant apie korupcijos atvejus yra sektinas pavyzdys. Raginame netoleruoti korupcijos apraiškų, pranešti apie kiekvieną bandymą papirkti ir taip prisidėti prie skaidrios Lietuvos kūrimo“, – sakė STT direktoriaus pavaduotojas Egidijus Radzevičius.

Už papirkimą gresia bauda iki 200 tūkst. eurų arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)