Įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti dar dviem VMVT vyriausiosioms specialistėms - maisto produktų inspektorėms A. Z. Ir R. K. Taip pat 6 asmenims pareikšti įtarimai dėl papirkimo.

Kaip ELTA jau skelbė atliekant ikiteisminį tyrimą antradienį sulaikytas Šilutės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) viršininkas E. C., kuriam pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo.

Taip pat įtariama, kad Klaipėdos VMVT vyriausioji specialistė - maisto produktų inspektorė V. M., veikdama neteisėtai, už atlygį informuodavo įmonių vadovus apie numatomus atlikti patikrinimus jų įmonėse. Jų darbovietėse atliktos kratos, artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl V. M. ir E. C. nušalinimo nuo pareigų. Įtarimai kyšininkavimu taip pat pateikti Palangos VMVT viršininkei V. G.

Atliekant šį sisteminės korupcijos tyrimą įtarimai gali būti pareikšti ir kitiems asmenims.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

2016 metais Klaipėdos valdyboje pradėta 15 ikiteisminių tyrimų, teismai išnagrinėjo 12 STT Klaipėdos valdybos pareigūnų tirtų bylų. 12 asmenų nuteista dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba, prekybos poveikiu ir kitų korupcinio pobūdžio nusikaltimų.