Numatyta, kad šį siūlymą Vyriausybė svarstys trečiadienio posėdyje.
Siūloma tokią galimybę sudaryti steigiamoms akcinėms bendrovėms, uždarosioms akcinėms bendrovėms, viešosioms įstaigoms ir ūkinėms bendrijoms.

Kaip teigiama Vyriausybės nutarimo dokumentuose, pagal šiuo metu galiojantį reguliavimą, kaupiamąsias sąskaitas, steigiant įmones, galima atidaryti tik Lietuvoje veikiančiuose bankuose.

„Tai apsunkina įmonių steigimo procedūrą trečiųjų šalių asmenims, taip pat riboja konkurenciją finansų ir kredito sektoriuje“, – nurodo ministerija.

Jos teigimu, sudarius galimybes steigiant įmones kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ir elektroninių pinigų įstaigose, Lietuva taptų patrauklesnė užsienio investuotojams, kurių pritraukimas į rinką skatintų pirmiausia informacinių technologijų ir kitų aukštųjų technologijų sektoriaus plėtrą, taip pat didintų konkurenciją, paslaugų kokybę, prieinamumą bei darbo našumą finansų ir kredito sektoriuje.

Pasak ministerijos, siūlomi pakeitimai gali būti ypač aktualūs Baltarusijos piliečiams.

Lietuvos banko turima informacija, Lietuvos bankinėje sistemoje šiuo metu yra atidaryta daugiau kaip 30 tūkst. sąskaitų Baltarusijos piliečiams, turintiems teisėtą ryšį su Lietuva, taip pat apie 1,3 tūkst. sąskaitų įmonėms, kurių bent vienas iš savininkų yra Baltarusijos pilietis.

Ministerijos teigimu, palyginti su ankstesniais laikotarpiais, sąskaitų skaičius, o kartu ir poreikis atidaryti įmonių kaupiamąsias sąskaitas jas steigiant, Baltarusijos piliečiams bankinėje sistemoje tik didėja.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)