Viena iš verslininkės firmų siūlo darbą jaunimui, norinčiam gyventi Skandinavijos šalių šeimose ir jose prižiūrėti vaikus.

Su dukra į Palangą pailsėti atvykusi L.Baltramiejūnaitė tikėjosi ką nors sudominti siūlomu darbu.

Žinodama, kad kurorto kavinėse sezono metu laikinai darbuojasi šimtai merginų ir vaikinų, lietuvė manė, kad jiems tiks pasiūlymas. Moteris kalbino kelias dešimtis padavėjų, tačiau merginos nesusidomėjo.

L.Baltramiejūnaitė pastebėjo, kad dauguma merginų jos pasiūlymą vertino įtariai, bijodamos, kad moteris jas siekia įvilioti į prostitucijos tinklą. Be to, jos atšaudavo, kad pusantro tūkstančio litų atlyginimas už darbą užsienyje yra pernelyg menkas.

Tarptautiniam tinklui priklausanti lietuvės įmonė užsiima užsienio šalių šeimose vaikus prižiūrinčių 18–29 metų auklių paieška. Su jomis sudaroma ne darbo sutartis, bet jaunimo kultūrinio pasikeitimo kontraktas, kurį tvirtina Danijos valstybinės institucijos.

Šiuo metu Danijoje vaikų prižiūrėtojų ieško 2 tūkst. šeimų. Švedijoje yra apie 4000 tokių šeimų, Norvegijoje – apie 6 tūkst.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (661)