„Jei pažiūrėtume į viešbučių užimtumus Vilniaus mieste, tai iš keturių kambarių tik vienas kambarys užimtas šiuo metu. Viešbučiams tikrai labai didelis spaudimas, ką daryti – ar užsidaryti, ar veikti vegetaciniu režimu, tikintis valstybės pagalbos ar pokyčių epidemiologinėje situacijoje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ kalbėjo M. Statulevičius.

„Periferija ir vietiniai gyventojai, vidinis turizmas Lietuvoje tikrai palaikė kurortinių miestų viešbučius, bet didmiesčiai, į kuriuos atvykdavo žmonės darbo tikslais, vykdavo renginiai, konferencijos, kurios dabar yra sumenkusios, tikrai gerokai kerta per užimtumą viešbučių“, – tęsė jis.

Anot M. Statulevičiaus, viešbučiai renkasi įvairias taktikas, kurios padėtų jiems išgyventi.

„Taktikos yra įvairios. Kai kurie viešbučiai, kurie pradėjo planus vystyti, juos sustabdė ar atidėjo statybas bent jau pusmečiui. Šiuo metu būtų labai rizikinga atidaryti naują viešbutį. Pasigirdo atvejų, kai viešbučiai siūlomi ilgalaikei nuomai. Kol kas tuo keliu eina prabangesni viešbučiai, kurie siūlo tam tikrą patirtį gyventi viešbutyje už pakankamai ženklią pinigų sumą. Paklausa, kad ir nedidelė, tokiems sprendimams yra“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)