„Tai dar viena priemonė verslui iš ekonomikai skatinti numatytų 1 mlrd. eurų paketo. Šiuo kvietimu įmonės galės įsigyti paslaugų, padedančių optimizuoti veiklos kaštus ir procesus, o tai leis padidinti ar išlaikyti pajamas ir konkurencingumą.

Šiuo tikslu numatėme paskirstyti 2,5 mln. eurų, o kitais metais už tą pačią sumą skelbsime toms veikloms skirtą dar vieną kvietimą“, – pranešime žiniasklaidai sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Įmonės projektus turės įgyvendinti Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione (jis apima visą Lietuvą, išskyrus Vilniaus apskritį) per 12 mėnesių. Tinkamos finansuoti projekto išlaidos – tikslinės paslaugos (antikrizinės veiklos valdymo, MVĮ veiklos kaštų optimizavimo) pirkimo išlaidos.

Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma antikrizinės veiklos valdymo paslaugoms įsigyti – 10 000 Eur, o veiklos kaštų optimizavimo paslaugoms įsigyti – 5 000 Eur.

„Prioritetas finansavimui gauti bus suteikiamas didesnį pajamų kritimą patiriančioms įmonėms, taip pat įmonėms, kurios yra suplanavusios įsigyti paslaugų, skirtų antikriziniam veiklos valdymo procesui, ir gautas išvadas įsipareigoja taikyti įmonės veikloje“, – pranešime pažymi ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

Paraiškas priima Inovacijų agentūra iki 2023 m. vasario 20 d.

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos planuoja įgyvendinti priemones, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Iš jų 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją