„Jau visai netrukus pasirodys Europos Tarybos rekomendacijos dėl socialinės ekonomikos pagrindinių sąlygų sukūrimo, kurios padės Europos Sąjungos šalių politikos formuotojams geriau pritaikyti politiką ir teisines sistemas prie socialinės ekonomikos subjektų veiksnių. Planuojamame dokumente bus numatytos rekomendacijos ir dėl konkrečių politikos sričių“, – penktadienį Socialinio verslo ir inovacijų forume aiškino K. Starkevičius.

„Ir vakar mes iš Komisijos išgirdome, kad tokių lėšų yra numatyta 126 mlrd. eurų“, – teigė jis.

Komiteto pirmininkas paminėjo, kad socialinis verslas turi dideles galimybes ne tik spręsti visuomenines problemas, bet ir kurti darbo vietas, kadangi 2021 metų duomenims, sukūrė 12 proc. darbo vietų tuo metu, kai kiti sektoriai susidūrė su krizėmis.

„Aš paminėsiu, kas buvo 2021 metais pasakyta Davose. Ten buvo pabrėžta, kad socialinis verslas pralenkė kitus pramonės sektorius ir sukūrė iki 12 proc. darbo vietų“, – paminėjo jis.

Taip pat K. Starkevičius paminėjo, kad Lietuvoje irgi judama prie socialinio verslo stiprinimo. Anot jo, tikimasi, kad artimuoju metu bus priimtas patobulintas socialinio verslo plėtros įstatymo projektas, kuriuo siekiama skatinti verslo plėtrą regionuose ir spręsti socialines problemas, bei norėta socialinio verslo sąvoką atsieti nuo socialinių įmonių.

„Kovo 28 dieną Seimo Ekonomikos komiteto iniciatyva buvo svarstoma dar 2019 metais parengtas socialinio verslo plėtros įstatymo projektas, kuris netenkino socialinio verslo bendruomenės poreikių. Ir kodėl tuo reikia džiaugtis – tai todėl, kad mes pasiūlėme Ekonomikos ir inovacijų ministerijai jį toliau patobulinti.

Džiugina tai, kad sparta yra didelė ir mes renkamės komitete jau gegužės 10 dieną ir tarsimės dėl to, kada šis įstatymas pasieks Seimo posėdžių salė. Ir tikėsimės, kad artimiausiu metu šį įstatymą priimsime“,– komentavo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją