Bendrovė darbuotojams taip pat siūlo pasinaudoti neapmokamomis atostogomis iki rugsėjo mėnesio, kadangi šiuo metu yra nuspręsta neatverti daugumos kavinių lankytojams, prekiaujant tik kava išsinešti.

Gegužės mėnesį „Starbucks“ tik iš dalies atnaujino kavinių veiklą, todėl buvo priversta sutrumpinti darbuotojų darbo laiką.

„Starbucks“ praėjusį mėnesį įspėjo darbuotojus apie galimą poreikį sutrumpinti darbo valandų skaičių. Vadybininkai šią savaitę informuos darbuotojus apie sutrumpintą darbo laiką ir pasirinkimo galimybes.

Darbuotojai turės maždaug savaitę nuspręsti, ar likti dirbti mažesnį darbo valandų skaičių, ar išeiti neapmokamų atostogų iki rudens, pranešė bendrovė.

Bendrovė ragina darbuotojus, kurie sutinka išeiti nemokamų atostogų, kreiptis dėl bedarbio pašalpos ir papildomų 600 JAV dolerių per savaitę išmokų, kuriuos moka valstybė.

„Starbucks“, kaip ir daugybė kitų restoranų, taip pat turi atsižvelgti į darbuotojų saugą bei kavinių uždarymą šalyje kilus protestams po afroamerikiečio George'o Floydo (Džordžo Floido) mirties Mineapolyje. Bendrovė pranešė, kad savaitgalį uždarė kelias kavines dėl padarytos žalos bei siekdama apsaugoti darbuotojus.

„Starbucks“ praėjusio mėnesio pabaigoje pranešė, kad palyginamieji pardavimai Jungtinėse Valstijose sumažėjo 35–40 proc., palyginti su ankstesniais metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)