Nuo 2003 m. Lietuvoje veikianti „Stansefabrikken“, priklausanti bendrovei „Stafa Industrier“, šiuo metu yra viena iš penkių didžiausių Norvegijos investuotojų šalyje. Prieš nuspręsdama investuoti Lietuvoje, įmonė kruopščiai išanalizavo daugybę parametrų.

„Lietuvą pasirinkome nedvejodami. Mūsų sprendimą nulėmė išteklių prieinamumas, kvalifikuoti darbuotojai, palanki verslo aplinka, gamybos sąnaudų lygis ir pagalba, kurią viso proceso metu gavome iš įsitraukusių specialistų“, – sako „Stafa Industrier“ generalinis direktorius Jon R. Westby.

Ukmergės pramonės parkas“ teritorijoje įsikūrusi „Stansefabrikken“ gamykla užima daugiau nei 15 000 kv. m. plotą. Gamykloje gaminami įvairūs metalo gaminiai ir komponentai, įskaitant elektros paskirstymo dėžes, elektrinę šildymo ir aušinimo įrangą ir net „Boeing“ variklių dalis. Kiti „Stansefabrikken“ klientai yra „ABB“, „Bang & Olufsen“, NSK ir „Be-Ge“.

Ukmergės gamykla, kaip pagrindinė įmonės gamybos vieta, tiekia gaminius ne tik „Stansefabrikken“ seserinėms įmonėms, bet ir didžiajai daugumai „Stansefabrikken“ įmonių grupės klientų. 2021 m. duomenimis, „Stansefabrikken“ uždirbo 57,6 proc. visų „Stansefabrikken“ įmonių grupės pajamų ir daugiau nei pusę viso pelno.

Naujasis bendrovės plėtros projektas visas „Stansefabrikken“ investicijas Lietuvoje padidins iki 42 mln. eurų. Per ateinančius dvejus metus Ukmergės gamykloje bus įrengta 5 000 kv. m. gamybinių patalpų, o į modernią gamybos įrangą bus investuota 7 mln. eurų.

Be to, „Stansefabrikken“ tikisi išplėsti savo komandą – per ateinančius 12 mėnesių įdarbinti 20 specialistų, o iki 2025 m. – dar 30. Įmonė ieškos aukštesnės profesinės kvalifikacijos darbuotojų: elektromechanikų, CNC įrangos programuotojų, robotų suvirinimo programuotojų, mechanikos inžinierių, elektros inžinierių ir kitų specialistų.

„Stansefabrikken“ plėtros planai yra didžiulis palaikymas Lietuvos gamybos sektoriui“, – teigia „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)