Dar praėjusių metų gruodį Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba nubaudė „Sporto banką“ 40 tūkst. Lt bauda. Buvo nustatyta, kad klubas teikė nesaugias paslaugas, kurios pasibaigė žmogaus mirtimi.

Sporto klubas apskundė tarnybos nutartį teismui. Anot „Sporto banko“, žmogaus mirtis nesusijusi su sporto klubu - jis galėjo užsikrėsti legionelioze bet kurioje iš kitų jo lankytų vietų. Pasak pareiškėjo, paskirta bauda yra neproporcingai didelė, neatsižvelgianti į bendrovės finansinę būklę.

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą, nustatė, kad iš byloje pateiktų įrodymų yra pakankamas pagrindas konstatuoti priežastinį ryšį tarp „Sporto banko“ teiktų paslaugų ir klubo lankytojo mirties.

Sporto klubas „Body Gym“ nevykdė Visuomenės sveikatos centro nurodymų dėl vandens temperatūros (ji buvo žemesnė nei 50 laipsnių) palaikymo, todėl vandenyje išaugo legionelės bakterija.

Teismas paliko galioti tarnybos nutarimą kaip teisėtą ir pagrįstą, tačiau atsižvelgdamas į „Sporto banko“ sunkią finansinę padėtį baudą mažino iki 30 tūkst. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją