Naujasis 360 kvadratinių metrų ploto pastatas iškils tame pačiame sklype, kur jau stovi „Circle K“ degalinė ir biurų pastatas. Maitinimo paskirties pastatas suprojektuotas šiaurinėje sklypo dalyje. Numatyta, kad jame vienu metu galėtų tilpti iki 100 lankytojų. Atskirai pastatui projektuojamas įvažiavimas iš Varnėnų gatvės. Naujas pastatas, įvažiavimas ir stovėjimo aikštelė projektuojami sklypo dalyje, kuri užima 73 arus iš viso bendro 256 arus užimančio sklypo.

Planuojamas greitojo maisto restoranas Minijos gatvėje („TS Projects“ nuotr.)

Šalia pastato yra numatyta įrengti apie 30 statymo vietų automobiliams, dalis jų būtų skirtos kaimyniniam biurų pastatui. Statybos metu planuojama iškirsti 7 sklype esančius želdinius ir į jų vietą pasodinti 18 naujų.

Šarūnas Butkus, „Viremidos investicijų“ vadovas, „Vakarų ekspresui“ sakė, kad dėl konfidencialumo susitarimų jis negali sakyti, koks restoranas įsikurs planuojamame statyti pastate.

Anot jo, jei viskas bus kaip numatyta, pastatą planuojama baigti statyti dar šiemet arba kitų metų pradžioje. Kai projektas bus parengtas ir suderintas, vyks rangovo konkursas statybos darbams atlikti.

Plečiasi Baltijos valstybėse

„Burger King“ franšizės valdytoja Baltijos šalyse laivybos kompanija „Tallink Grupp“ praėjusių metų gruodžio pradžioje Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Akropolis“, atidarė pirmąjį „Burger King“ restoraną Lietuvoje ir aštuntąjį Baltijos valstybėse. Kiek anksčiau buvo skelbta, kad bendrovės planuose yra atidaryti apie 40 maitinimo įstaigų Baltijos valstybėse. Iki šiol didžioji dauguma Baltijos valstybėse „Burger King“ restoranų veikia Estijoje. Kiek restoranų galėtų būti Klaipėdoje, nėra žinoma, tačiau yra tikimybė, kad toks restoranas galėtų veikti ir Klaipėdos „Akropolyje“.