„Iš statistikos departamento duomenų matyti, kad rekordinės apimtys iš Baltarusijos importuojamų prekių, kurios [per Estiją] daugiausia gabenamos tranzitu, buvo viršytos jau iki spalio. Per dešimt šių metų mėnesių į Estiją iš ten įvežta prekių už pusę milijardo eurų. Tai daugiausia sunkieji naftos produktai, tokie kaip mazutas, kurie sudaro keturis penktadalius importo“, – rašo leidinys.

Be to, dėl naftos produktų kainų kilimo Baltarusija pateko į dešimtuką šalių, kurių eksporto į Estiją apimtys yra didžiausios.

Naftos produktai per Estiją daugiausia gabenami geležinkeliais ir didžiosios dalies šių krovinių gabenimu rūpinasi valstybinė bendrovė „Operail“. Pasak šios geležinkelių logistikos bendrovės vadovo Raulo Toomsalu, „Operail“ paslaugas užsako ne Baltarusijos krovinių siuntėjai, o vietos bendrovės.

Baltarusiją buvo ne vieną mėnesį apėmusios beprecedentės masinės demonstracijos po 2020 metų rugpjūtį įvykusių ginčijamų prezidento rinkimų, po kurių Aliaksandras Lukašenka užsitikrino šeštąją kadenciją.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tą balsavimą laiko suklastotu.

Dėl susidorojimo su taikiais protestuotojais ir spaudimo kaimyninėms šalims Baltarusijai buvo paskelbta virtinė sankcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)