Kai kurie Lietuvos tiekėjai, nukentėję dėl SPAR finansinių problemų, ketina kreiptis į teismą. Kai kurie jų ne tik neatgavo pinigų už parduotą produkciją, bet ir nespėjo atsiimti likusių prekių.

Praėjusią savaitę paskelbta, kad ketinama likviduoti Skandinavijos bendrovės "Baltic Food Holding" antrines įmones Baltijos šalyse, nes jos yra nemokios. Šios įmonės valdė SPAR prekybos tinklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Lietuvos prekybos verslo atstovai santūriai vertino SPAR parduotuvių tinklą ištikusią krizę. Pasak jų, rinkoje neįvyko esminių pokyčių dėl to, kad pasitraukė vienas žaidėjas.

"Natūralu, kad dalis SPAR apyvartos atiteks kitiems prekybos tinklams, bet mes nejaučiame tiesioginės šio įvykio įtakos", - teikė "Iki" prekybos tinklo finansų direktorius Aidas Mackevičius.

"Parduotuvės negali būti uždarytos ilgą laiką. Manau, kad SPAR krizė - laikina problema", - teigė "Vilniaus prekybos", kurios grupei priklauso "VP Market", generalinis direktorius Ignas Staškevičius.

"Vilniaus prekyba" neslepia susidomėjimo kai kuriomis SPAR parduotuvėmis, ypač Estijoje. Tačiau, pasak I.Staškevičiaus, ji nėra gavusi jokių SPAR šeimininkų pasiūlymų.

Prekybininkų įsitikinimu, SPAR problemas Lietuvoje užgožia trijų didžiųjų prekybos tinklų plėtros planai ir jų konkurencija. Dar šiemet duris atvers du "Rimi"didieji prekybos centrai, "VIlniaus prekybos" centras "Hyper Maxima", "Iki" iki metų pabaigos žada atidaryti dar 15 parduotuvių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)