Didžioji Britanija AAA kredito reitingą prarado po praėjusių metų „Brexit“ balsavimo. „S&P“ tada teigė, kad šalies žmonių sprendimas palikti Europos Sąjungą (ES) gali turėti neigiamų padarinių ekonomikai.

Penktadienį M. Kraemeris CNBC televizijai teigė, kad ketvirtadienio rinkimai parodė, jog „S&P“ buvo teisūs sumažindami britų kredito reitingą.

Rinkimai lėmė, prieš „Brexit“ derybų pradžią Didžioji Britanija turi vadinamąjį „pakabintą“ (angl. hung) parlamentą, kuriame nė viena partija nesurinko daugumos.

„Mes į britų kredito reitingo perspektyvas žiūrime neigiamai, tai reiškia, kad tolesni reitingo mažinimai yra realūs. Tai iš esmės priklauso nuo tolesnių „Brexit“ derybų ir realybės, su kuria šalis susidurs po išstojimo iš ES“, - CNBC televizijai teigė M. Kraemeris.

Manoma, kad dėl rinkimų rezultatų „Brexit“ derybų pradžia bus atidėta tol, kol Didžioji Britanija suformuos naują valdžią. Šalys prie derybų stalo pagal pirminį planą turėjo susėsti per artimiausias porą savaičių.

M. Kraemeris pareiškė, kad ketvirtadienio rinkimai buvo antras iš eilės „nereikalingas“ balsavimas šalyje per pastaruosius porą metų.

„Kaip buvo kalbėta anksčiau, Didžiosios Britanijos kredito reitingą lems du faktoriai: pirma, „Brexit“ derybų rezultatas. Antra, finansinės šalies padėties pokyčiai, turint omenyje augantį biudžeto deficitą bei viešąją skolą“, - pažymėjo „S&P“ agentūros vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją