Kalvarijų turgavietėje gana didelius rūkytus ungurius siūlo pirkti maždaug po 45-50 litų už vieną. Gyvas vėžys kainuoja maždaug po 1,20 Lt.

Prieš paskutinįjį besibaigiančios vasaros savaitgalį turguose pinga daržovės, populiariausia kaina - litas ar dar mažiau.

Kalvarijų turguje didelių bulvių kilogramas kainavo nuo 50 iki 70 centų. Trumpų, šiltnamiuose išaugintų agurkų kilogramas - 60-70 ct. Už 100 gramų svogūnų laiškų prašė 40-50 centų, ropinių - kilogramas už 1 Lt. Už 60 - 70 ct atiduodavo nedidelius salotų, krapų ryšelius.

Pomidorų kilogramas - nuo 1 iki 1,5 Lt. Vietinių rūšių obuoliai parduodami po 1-1,50 Lt/kg.

Halės bei Kalvarijų turgavietėse grietinės litras kainavo 6 litus, varškės kilogramas - 4 Lt, naminio sviesto - 9-10 litų. Miško medaus kaina gerokai sumažėjo - kilogramas kainuoja nuo 13 iki 15 Lt, naminės duonos kepaliukas - 1,8-2 litus. Iš paukštynų atvežtų dešimties kiaušinių kaina siekia 1,20-1,70 Lt, naminių kiaušinių - apie 2,50 lito.

Halės turgaus maisto produktų ekspertizės laboratorijos vedėjo Roberto Išaro teigimu, dabar artėjant rudens metui pradeda didėti įvairios mėsos pasiūla. Prie to prisideda ir kankinanti sausra, žmonės gyvuliams pradeda stigti pašarų, kai kurie juos skerdžia ir realizuoja turguose.

Mėsos ir jos produktų kainos stabiliai laikosi nepakitusios jau antra savaitė. Halės turguje už veršienos kumpio kilogramą šį savaitgalį prašė 10-11 litų, šonkaulių - 6-7 Lt. Kiaulienos kumpio kilogramas kainavo maždaug 8 Lt, jautienos - 9-10 litų.

Šviežių lašinių kilogramas, priklausomai nuo jų storio, kainavo 5-7 litus, rūkytų - 8-9 litus. Rūkytų šonkaulių kilogramo kaina siekė 7 Lt, kaimiško skilandžio - 17 Lt, rūkytos šoninės - 10-12 Lt, kumpelių - 15 Lt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją