„Aš pats aptarnavau Andrių Užkalnį, mačiau, ką dėjo į lėkštę, kaip papuošė, ir atsiliepimas, sakyčiau, labai įdomus“, - kalbėjo J. Marševskij, pridurdamas, kad perskaitęs tekstą - nustebo.

Pasak pašnekovo, jis nesitikėjo tokio atsiliepimo ir tik trijų žąsų. A. Užkalnis restoranus vertina žąsimis, aukščiausias įvertinimas – 5 žąsys.

„Aš esu restorano savininkas, pats dirbu ir su žmonėmis, tuo metu kaip tik ir aptarnavau, iš tikrųjų, labai nusivyliau neobjektyviu požiūriu, tik tiek“, - apgailestavo J. Marševskij.

Pasak jo, po A. Užkalnio atsiliepimo klientų nei padaugėjo, nei sumažėjo, bet restorano savininkas džiaugėsi svečio apsilankymu ir sakė, kad atsiliepimai visada yra gerai.

Andrius Užkalnis taip rašo, bet mes save vertiname kitais kriterijais: pas mus svečius atveda ministerijų, Lietuvoje veikiančių ambasadų atstovai. Kai tokie žmonės mus pasirenka, manau, mes turime savo vertę. Beveik visada restoranas yra rezervuotas vakarais, A. Užkalnis buvo savaitgalį perpiet ir tada restoranas buvo beveik pilnas, ką ne visada gali pasakyti kiti“, - kalbėjo J. Marševskij.

Pašnekovas kalbėjo, kad čia esanti lietuviška virtuvė yra restorano „arkliukas“.

„Aš suprantu, gal Andriui Užkalniui lietuviška virtuvė nė motais, tai yra kitas klausimas, bet apie maisto kokybę kiekvienas turi savo nuomonę. Aš irgi restoranų versle esu 20 metų ir žinau, kas renkasi mūsų restoraną. Kai jis mus lygina su „Marceliukės“ klėtimi, aišku, tai yra jo nuomonė“, - apibendrino jis.

J. Marševskij pasakoja, kad restoraną „Senoji trobelė“ įsigijo ir pertvarkė prieš kiek daugiau nei ketverius metus.

Paaiškino ir apie interjerą

„Senosios trobelės“ savininkas turėjo ką pasakyti ir apie restorano interjerą.

„Pasakė, kad pas mus neskoningai įrengta, ar ne? Bet pas mus geriausių Lietuvos tautodailininkų darbai kaba, tegul A. Užkalnis pažiūri video apie mūsų restoraną, kuris yra įdėtas mūsų puslapyje. Pas mus yra ir tautodailininkės išaustas Lietuvos himnas, kuriuo Lietuva buvo pristatyta Briuselyje, kai buvo stojama į Europos Sąjungą. Jeigu A. Užkalnis apie Lietuvos meną šiek tiek nenusimano, tai yra atleistinas reikalas, negali žmogus apie viską nusimanyti“, - dėstė J. Marševskij.

Pasak jo, visi restorane esantys daiktai ten yra padėti sąmoningai, kad juos pamatytų tiek Lietuvos, tiek užsienio svečiai.

„Svečiams tai irgi tiesiog gražūs daiktai, jei nežinai, apie ką tai. Dėl to ir padarėme video, specialiai, kad žmonės matytų, kad daiktai yra iš visų Lietuvos kraštų, jie pas mus ne šiaip sau. Į video dar neįdėjome informacijos apie sodų meistrus, kurie mums darė sodus, manau, tai irgi unikalus Lietuvos menas“, - dėstė jis.

J. Marševskij vardijo, kad visus padavėjų naudojamus aksesuarus taip pat daro tautodailininkai.

„Žmonės ateina pas mus į restoraną ne tik pavalgyti, kiekvienas iš mūsų restorano personalo gali padaryti lietuviškų midų degustaciją, o ką Andrius Užkalnis žino apie lietuvišką midų? Gal jis žino pavadinimus, be jų yra begalė, tai iš XIV a. kilę gėrimai. Pas mus užsienio svečiai ir renkasi, nes niekur kitur jie tokio aptarnavimo ir tiek informacijos negauna, žmonės ateina ne tik fiziologinių poreikių patenkinti, bet ir emocijos. Andrius Užkalnis gal ir nepastebėjo kaip bendravau su svečiais keturiomis kalbomis, gal jis negali pasigirti tiek kalbų žinojimu, bet nieko tokio, tai – mūsų darbas“, - atviravo J. Marševskij.

Jis vardijo, kad restorano virtuvė daug ką gamina pati: kepa duoną, verda girą, vytina mėsą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (518)