„Lietuvos žinios“ rašo, kad šiuo metu vežėjai už tonos atliekų pridavimą savivaldybės valdomam Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centrui (VAATC) moka maždaug 33 eurus. Sausį pradėjus veikti atliekų rūšiavimo gamyklai, jai už toną perdirbtų atliekų turėtų būti mokama 40 eurų. Tačiau galutinė kaina tiek šiukšlių vežėjams, tiek gyventojams gali būti kur kas didesnė - Vilniaus savivaldybė atsisako minėti konkrečius skaičius, bet „Lietuvos Žinių“ šaltinių teigimu VAATC naujasis „vartų“ mokestis gali viršyti 70 eurų už toną atliekų.

„Vykdome programą, kuri numato, kad visas atliekas reikia rūšiuoti, perdirbti ir taip toliau. Tam Vilniuje statoma MBA gamykla, kuri kainuoja apie 40 mln. eurų. Tai įskaičiuojama į būsimą tarifą, bet klausimas apie jį pernelyg ankstyvas. Šiuo metu siūloma didinti VAATC „vartų“ mokestį, o bendra rinkliavos sistema bei kiekis bus nustatyti vėliau. Gyventojams kaina gali didėti, bet ar 5 proc, ar 10, ar 30 proc, - tikrai negalime šituo klausimu spekuliuoti dabar“, - teigė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Tačiau gamyklos operatorė „Energesman“ nesutinka, kad kaina kils dėl gamyklos paleidimo. Jos vadovas Donatas Majus sako, kad kainos pokytis turėtų būti minimalus, o jeigu vežėjams žadama nustatyti didesnę kainą, „greičiausiai į ją bus įtraukta viskas: ir gamyklos paleidimo išlaidos, ir sąvartyno priežiūra, ir kiti VAATC projektai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)