Saulės modulių gamyba Vilniuje bus sustabdyta šių metų gruodžio mėnesį.

Pasak bendrovės vadovų, pastaraisiais metais sparčiai augant pardavimams Skandinavijoje, taip pat daugėjant projektų Afrikos ir Azijos valstybėse, tenka pasitelkti saulės modulių gamybos partnerius Europoje ir Azijoje.

„Tiek dėl turimos gamybos linijos pajėgumo, tiek dėl gerokai išaugusių logistikos kaštų gamyba Lietuvoje tapo ribojančiu bendrovės veiklos veiksniu, todėl priėmėme sprendimą ją patikėti Europos ir Azijos gamintojams, su kuriais jau sėkmingai bendradarbiaujame“, – pranešime sako „Solet Technics“ generalinis direktorius Andrius Karazinas.

Jis priduria, kad gamybos Lietuvoje visiškai neatsisakoma – rengiami planai modernesnei ir efektyvesnei gamybos linijai, tačiau apie laiką, kada gamyba galėtų būti atnaujinta, šiuo metu kalbėti dar anksti.

Nuo veiklos pradžios „Solet Technics“ įrengė per 14,5 megavato (MW) galios saulės elektrinių Baltijos šalyse, Danijoje, Gruzijoje ir keliose kitose šalyse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)