„SoftBank“ jau valdo investicijų į technologijų sektorių fondą „Vision Fund“, kurio vertė siekia 100 mlrd. JAV dolerių, o žiniasklaida pranešė, kad bendrovė ketina sukurti dar vieną panašų fondą, kuris bus ne mažesnis už pirmąjį.

Pasak „Bloomberg“ šaltinių, tarp investuotojų į naująjį fondą greičiausiai bus Saudo Arabijos suverenus fondas „Public Investment Fund“ (PIF) bei Jungtinių Arabų Emyratų suverenus fondas „Mubadala Investment Company“, kurie investavo ir į „Vision Fund“.

Kai kurie kiti „Vizijos Fund“ investuotojai taip pat planuoja dalyvauti naujojo fondo kūrime, teigia šaltiniai. Be to, bus ir naujų ribotos atsakomybės partnerių.

„SoftBank“ ir PIF atstovai atsisakė pakomentuoti šią žinią naujienų agentūrai. „Mubadal Investment Company“ pranešė, kad dar nenusprendė, ar verta investuoti, ar ne.

„SoftBank“ grupės įkūrėjas ir vadovas Masayoshi Son viešai pareiškė, kad norėtų pritraukti daugiau kapitalo ir pakartoti „Vizijos Fund“ sėkmę.

„Bloomberg“ šaltiniai kiek anksčiau pranešė, kad šį mėnesį bendrovė, bendradarbiaudama su „Goldman Sachs Group“, „Centricus“ ir „Cantor Fitzgerald“, pradėjo derybas su investuotojais dėl lėšų pritraukimo į naująjį fondą.

Saudo Arabija, kuri labiausiai prisidėjo prie „Vision Fund“ ir investavo 45 mlrd. JAV dolerių, pareiškė esanti pasirengusi skirti tokią pačią sumą.

Kaip buvo pranešama anksčiau, „SoftBank“ gali į „Vision Fund II“ nukreipti nuo 40 iki 50 mlrd. JAV dolerių, palyginti su 28 mlrd. JAV dolerių, kurie buvo investuoti į pirmąjį fondą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją