„Sodra“ į Finansų ministeriją dėl paskolos kreipėsi šių metų birželio pabaigoje, teigdama, kad paskola būtina užtikrinti išmokų mokėjimą šių metų rugsėjo-gruodžio mėnesiais.

„Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos teiktam projektui, pagal kurį „Sodrai“ yra suteikiama paskola tam, kad iki metų pabaigos „Sodra“ galėtų laiku ir tvarkingai mokėti socialines išmokas. Tai „Sodros“ plane buvo numatyta dar birželio mėnesį“, - po Vyriausybės posėdžio sprendimą komentavo Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Paskola suteikiama iki 2017 m. gruodžio 20 d. už 4,666 proc. metinę palūkanų normą. Paskola turės būti pradėta grąžinti nuo 2016 m. sausio 20 d. lygiomis dalimis kas mėnesį.

Paklaustas, kodėl ekonomikai atsigaunant vis dar reikia remti „Sodrą“, ministras pasiūlė pažiūrėti į teigiamesnes tendencijas: „Sodros“ rezultatai yra ženkliai geresni nei buvo planuota. Tvirtinant šių metų „Sodros“ biudžetą buvo numatytas didesnis skirtumas tarp pajamų ir išlaidų. Faktinė situacija yra šiuo metu 286 mln. litų geresnė nei buvo planuota“.

DELFI primena, kad birželio pabaigoje „Sodra“ iš Vyriausybės buvo pasiskolinusi 7,410 mlrd. litų, iš komercinių bankų – 1,480 mlrd. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)