„Pernai pavasarį daug tėvų ėmė nedarbingumo pažymėjimus, kad prižiūrėtų namuose nuotoliniu būdu besimokančius ar darželių negalinčius lankyti vaikus“, – BNS teigė „Sodros“ Komunikacijos skyriaus atstovė Malgožata Kozič.

Pasak jos, nuo šių metų pradžios pažymų, išduodamų asmens priežiūrai, skaičius vėl ėmė augti. Per pirmąsias penkias sausio dienas jų išduota 11,5 tūkst.

Be to, pažymų, išrašomų dėl koronaviruso, šį mėnesį daugiau nei dėl kitų priežasčių – iš viso sausį išrašyta beveik 44 tūkst. pažymų, iš jų su COVID-19 susiję beveik 24 tūkst., o dėl kitų ligų – beveik 20 tūkst.

„Sodros“ duomenimis, gruodį išduota 300 tūkst. nedarbingumo pažymų, iš jų 111,5 tūkst. susiję su COVID-19: 105 tūkst. – dėl žmogaus ligos ar saviizoliacijos, 6 tūkst. – dėl slaugos arba priežiūros. Dėl kitų ligų išduota 189 tūkst. pažymėjimų.

Tuo metu pernai balandį išduota 303 tūkst. pažymų, iš jų 133 tūkst. susiję su COVID-19. Tuomet 14,5 tūkst. žmonių turėjo nedarbingumą dėl ligos ar saviizoliacijos ir 118,5 tūkst. – dėl slaugos arba priežiūros.

„Sodros“ duomenimis, pastaruoju metu daugiau gyventojų serga ir ūmiomis kvėpavimo takų ligomis bei gripu: gruodį išrašyta beveik 71 tūkst. pažymų dėl ūmių kvėpavimo takų ligų ir gripo, o 2019 metų gruodį tokių buvo per 51 tūkst.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)