Priėmus šias pataisas pensijas į namus galėtų pristatyti tik universaliosios pašto paslaugos teikėjas, galintis garantuoti tinkamą ir laiku įvykdomą paslaugą.

Vienas iš įstatymo pataisų iniciatorių Seimo narys Linas Balsys teigia, kad chaosas dėl laiku nepristatytų į namus pensijų įvyko dėl netinkamo viešųjų paslaugų pirkimo reglamentavimo.

„Tokia chaotiška situacija susiklostė todėl, kad kai kuriose vietovėse pensijų į namus pristatymui viešuosius pirkimus laimėjo įmonės, kurios nebuvo pajėgios paslaugą teikti laiku ir kokybiškai. Priėmus mūsų siūlomas pataisas pensijų pristatymo į namus paslaugą galėtų teikti tik universalios paslaugos teikėjas. Juo Vyriausybė viešo konkurso būdu skiria tik tą įmonę, kuri turi visas reikalingas galimybes ir infrastruktūrą teikti paslaugą visoje Lietuvos teritorijoje bei atitinka kitus griežtus, įstatymuose numatytus reikalavimus. Ši pataisa garantuotų pensijų pristatymo į namus patikimumą, skaidrumą, taip pat leistų „Sodrai“ sutaupyti lėšas, kurios dabar išleidžiamos atskirų viešųjų pirkimų kiekvienoje savivaldybėje organizavimui“, - sako L. Balsys.

Kaip teigiama pranešime, šiuo metu universalias paslaugas teikia Lietuvos paštas, tačiau tokių paslaugų teikėjomis gali tapti ir kitos įmonės, kurios įvykdytų numatytus reikalavimus.

ELTA primena, kad konkursą laimėjusi ir sausį pensijas į namus Vilniuje ir Kaune turėjusi išnešioti įmonė „Bastaras“ pasirodė neturinti tam pakankamai darbuotojų. Sausio gale „Bastaro“ įsipareigojimus pristatyti pensijas į namus Vilniuje bei Kaune perėmė Lietuvos paštas. Dėl to pensijos vėlavo keliems tūkstančiams senjorų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)