"Norint įvesti nekilnojamojo turto mokestį fiziniams asmenims, reikėtų numatyti minimalų neapmokestinamąjį nekilnojamojo turto dydį. Tačiau šiuo metu tikrai šito mokesčio priimti negalima, nes kada vartojimas mažėja, žmonių pajamos mažėja dar padidinti gyventojams mokestinę naštą tikrai būtų socialiai neteisinga", - sakė jis pirmadienį spaudos konferencijoje.

Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas irgi kritiškai vertina pasiūlymus įvesti šiuo metu nekilnojamojo turto mokestį. "Manau, kad dėl šito mokesčio reikia labai tiksliai ir gerai apsibrėžti ir negąsdinti Lietuvos žmonių, kurių pajamos per šituos pusantrų metų ir taip drastiškai krito, kad jiems būtų dar įvedamas vienas ar kitas papildomas mokestis", - sakė jis.

A. Butkevičiaus nuomone, reikėtų visiškai atsisakyti ketinimų įvesti "žaliąjį" automobilio mokestį, nes jis jau nebeatitinka šio laikotarpio. "Šitą klausimą reikia spręsti per akcizo politiką degalams, nes ne visi transporto priemones naudoja visus metus, kai kurie važinėja tik vasaros laiku. Todėl jeigu mokestis būtų nustatytas visiems vienodas, irgi būtų neteisinga", - sakė A. Butkevičius.

Apie nekilnojamojo turto ir "žaliąjį" automobilių mokestį premjeras Andrius Kubilius ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė prakalbo po Tarptautinio valiutos fondo atstovų vizito Lietuvoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją