Tokie skaičiai aiškėja iš „Snoro“ bankroto administratoriaus 2013 m. I ketv. veiklos ataskaitos.

Portalą konsultavę bankomatų specialistai teigia, kad paprastai vieno bankomato pardavimo kaina svyruoja nuo 50 iki 150 tūkst. Lt. Pasak jų, atsižvelgiant į tai, kad „Snoro“ bankomatai nebuvo nauji, vieno jų kaina galėtų sudaryti mažiausiai 25.000 Lt.

Banko „Snoras“ Viešųjų ryšių departamento atstovas Tomas Vaišvila tikina, kad ekspertai gerokai pervertino bankomatus.

„Didžioji dalis - apie 90 proc. - šių bankomatų buvo įsigyti prieš 10-15 metų. Net pirkimo metu, kai jie buvo nauji, jų kaina nesiekė 40 tūkst. litų. Kalbant apie pardavimo procesą, reikėtų paminėti, kad pasiūlymas įsigyti „Snoro“ bankomatus buvo išsiųstas visiems Lietuvoje esantiems bankams, tačiau nesusidomėjo nė vienas.

Todėl parduodant teliko rinktis iš dviejų realių pardavimo būdų - parduoti kaip „laužą“ arba kaip senus bankomatus su ribotu funkcionalumu (lyginant su naujais), nes per 15 metų bankomatai smarkiai patobulėjo tiek savo funkcijomis, tiek rinkodaros galimybėmis. Tuo metu „Snoro“ bankomatai, iš esmės palaikė tik pinigų išgryninimo funkciją. „Snoro“ bankomatų pirkimo atveju pirkėjui, ko gero, dar reikėjo papildomai investuoti į programinės įrangos atnaujjimą“, - DELFI sakė T. Vaišvila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)