Planą numatoma pradėti vykdyti 2023 metų pradžioje ir užbaigti per ketverius metus. Šiais metais „Snaigė“ planuoja gauti beveik 25 mln. eurų pajamų, o 2026-aisiais – daugiau nei 35 mln. eurų. Įmonės skaičiavimu, pirmaisiais restruktūrizacijos metais grynasis pelnas turėtų siekti apie 270 tūkst. eurų, o paskutiniaisiais – viršyti milijoną eurų.

Manoma, kad įmonės pelningumą ir kitus finansinius rodiklius turėtų gerinti pramoninių bei medicininių šaldymo prietaisų, pelningesnių išskirtinių buitinių šaldymo prietaisų gamybos bei pardavimų didinimas.

„Profesionalios ir medicininės šaldymo įrangos segmentas yra mažiau konkurencingas bei pelningesnis nei buitinių šaldymo prietaisų segmentas, todėl jo pardavimų didėjimas leistų iš esmės pagerinti bendrovės finansinius rezultatus. Bendrovė planuoja gaminti tik pelningus ir išskirtinius buitinius šaldytuvus bei šaldiklius“, – teigiama plane.

Restruktūrizacijos laikotarpiu kreditoriams planuojama grąžinti 9,2 mln. eurų.

„Snaigė“ taip pat ketina parduoti dalį savo nekilnojamo turto, veikiančią, tačiau nenaudojamą įrangą ir taip gauti daugiau nei 1,6 mln. eurų. Už 480 tūkst. eurų planuojama parduoti antrinę įmonę „Almecha“.

Pašlijusius bendrovės reikalus taip pat norima taisyti pasirašant faktoringo sutartis, optimizuojant kaštus ir atsargų valdymą, keičiant žaliavų pirkimo strategiją.

Darbuotojų, kurių šiuo metu bendrovėje yra 423, atleisti neplanuojama, tačiau numatomas jų perkvalifikavimas, o ateityje jų skaičius gali būti didinamas siekiant užtikrinti užsakymų vykdymą.

„Tikėtina, kad ateityje, vėlesniuose restruktūrizavimo plano vykdymo etapuose, augant profesionalios bei medicininės šaldymo įrangos užsakymams ir gamybos apkrovimui darbuotojų skaičius augs iki 500. Numatomas ir vidutinio darbo užmokesčio augimas“, – skelbiama plane.

Bendrovė restruktūrizavimo planą ketina įvykdyti savo jėgomis, be išorinio finansavimo. Dėl pritarimo plano projektui, kurį „Snaigė“ paskelbė per „Nasdaq“ Vilniaus biržą, bendrovės akcininkai balsuos susirinkime birželio 23-iąją.

Akcininkams taip pat bus siūloma padengti dalį jos nuostolio papildomais akcininkų įnašais – 1 mln. eurų.

„Snaigės“ konsoliduota apyvarta pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laiku pernai, krito 20 proc. iki 5,6 mln. eurų, įmonė patyrė 0,7 mln. eurų EBITDA nuostolį. Pernai „Snaigės“ pajamos augo 14,4 proc. iki 32,9 mln. eurų, įmonė patyrė 2 mln. eurų nuostolių.

Pagrindinė „Snaigės“ akcijų valdytoja yra Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“, kurią netiesiogiai kontroliuoja „Polair“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją