Sutrikus transporto judėjimui tarp Europos valstybių, susidarius milžiniškoms spūstims šalių pasieniuose bei esant šiomis sąlygomis veikiančių vežėjų trūkumui, produkciją išvežti tapo ypač sunku, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Snaigė“.

Bendrovės teigimu, dėl tos pačios priežasties vėluoja ir kai kurių žaliavų tiekimas, tačiau įmonė yra pajėgi įvykdyti pateiktus užsakymus.

„Kol kas įvertinti kiek tai įtakos bendrovės metinius rezultatus nėra galimybės, tačiau akivaizdu kad poveikis bus neigiamas“, – rašoma „Snaigės“ pranešime.

„Snaigė“ pernai patyrė 1,653 mln. eurų neaudituotų konsoliduotų nuostolių – keturis kartus daugiau nei 2018 metais, konsoliduotos pardavimo pajamos sumažėjo 14,2 proc. iki 32,222 mln. eurų.

Bendrovė pernai savo gaminius eksportavo į daugiau kaip 30 Europos, Azijos ir Afrikos šalių. Didžiausios pardavimų pajamos buvo gautos iš Vokietijos, Ukrainos, Lietuvos, Čekijos ir Norvegijos rinkų.

2019-ųjų pabaigoje 91,1 proc. „Snaigės“ akcijų valdė „Polair“ netiesiogiai kontroliuojama Kipre registruota bendrovė „Sekenora Holdings“.

„Snaigės“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.