„Informacija, kuri turi būti atskleista pagal galiojančius įstatymus yra pateikiama tinkamai. Bet kokie teiginiai apie tai, kad „Kauno grūdai“ pažeidžia smulkiųjų akcininkų teises, neatitinka tikrovės ir yra klaidinantys“, – BNS teigė „KG Group“ komunikacijos vadovė Sandra Vičienė.

Anot jos, „Kauno grūdai“ neturi pareigos supirkti smulkiųjų akcininkų akcijų, be to, tokios pareigos taip pat neturi nei T. Barštys, nei akcijas įsigyti siekianti žemės ūkio investicijų bendrovė „Linas Agro“ .

„Linas Agro“ yra viešai pareiškusi, kad įgijusi kontrolinį paketą, ji siektų susitarti ir su smulkiaisiais akcininkais“, – teigė S. Vičienė.

Investuotojų asociacija trečiadienį pranešė, kad apie vykstantį sandorį smulkiesiems akcininkams neteikiama jokios reikšmingos informacijos.

„Į Investuotojų asociaciją kreipėsi smulkieji „Kauno grūdų“ akcininkai, kuriems įmonė neteikia jokios reikšmingos informacijos, prisidengdama tuo, kad visa informacija, išskyrus metines ataskaitas, yra komercinė paslaptis“, – pranešime sakė asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.

Pasak jo, „Kauno grūdai“ turi kelis šimtus smulkiųjų akcininkų, kartu valdančių daugiau kaip 10 proc. akcijų.

„Kauno grūdų“ pagrindinis akcininkas T. Barštys įmonėse tvarkėsi kaip vienvaldis šeimininkas ir nepanašu, kad kas nors keisis ir atėjus „Linas Agro Group“, nes už smulkiųjų akcijas ši bendrovė siūlo simbolinę kainą“, – sakė T. Pilipavičius.

„Linas Agro Group“ valdybos pirmininko pavaduotojas Andrius Pranckevičius „Verslo žinioms“ teigė, kad įsigijimas kol kas neapima smulkiųjų akcininkų, o išpirkti akcijas jiems bus pasiūlyta, kai sandoris įvyks.

Anot jo, Konkurencijos tarybai sandorį pavirtinus, kol kas nėra minčių atsisakyti dalies „Kauno grūdų“ grupės verslų, pavyzdžiui, prekybos veterinarijos vaistais, kenkėjų kontrolės paslaugos ar kepyklų.

„Galiu tik patikinti, kad sandorį patvirtinus nieko nesiruošiame parduoti, planuojame viską tęsti“, – vz.lt teigė A. Pranckevičius.

„Linas Agro Group“ sutartį dėl „Kauno grūdų“, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynų bei susijusių įmonių kontrolinių akcijų paketų įsigijimo pasirašė pernai spalį.

Anksčiau skelbta, jog sandorį tikimasi užbaigti šių metų pavasarį. Kai kurių ekspertų BNS pateiktu vertinimu, sandorio vertė galėtų siekti 100-120 mln. eurų, jeigu būtų parduota 100 proc. akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)