„Tai yra pirmasis Švedijos – Baltijos šalių verslo forumas, kuris yra bendra trijose Baltijos šalyse veikiančių ambasadų iniciatyva kartu su Švedijos prekybos ir investicijų taryba bei Užsienio reikalų ministerija“, - pasidžiaugė Švedijos ambasadorė.

Pasak jos, ši iniciatyva buvo pradėta su tikslu sustiprinti regiono augimą, nors ir dabar jis yra pirmaujantis Europos Sąjungoje.

Prezidentė D. Grybauskaitė sakydama sveikinimo kalbą juokavo.

„Neseniai praradome žiemą, tačiau tikimės ją susigrąžinti ir, viliuosi, kad jūs neprarasite susidomėjimo Baltijos šalimis“, - sakė D. Grybauskaitė.

Ji pabrėžė, jog politikų kalbos turi būti trumpos, nes verslas dažniau yra svarbiau nei politikų pasisakymai bei pasidžiaugė, kad Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimas sėkmingai plėtojamas.

„Nors artėja Kalėdų metas, mes jau ruošiamės bendrai Šiaurės ir Baltijos šalių vidurvasario šventei. Galbūt ir aš (šventėje – DELFI) atliksiu vieną ar kitą meninį judesį, matysime“, - šmaikštavo šalies vadovė, prajuokinusi susirinkusią auditoriją.

Šalies vadovė palinkėjo investuotojams ir verslininkams rasti bendrų sprendimų, plėtoti skaidrų ir socialiai atsakingą verslą. Baigdama kalbą D. Grybauskaitė verslininkams palinkėjo laimingų Kalėdų bei sėkmingų Naujųjų metų.

Švedijos – Baltijos šalių verslo forumas vyksta gruodžio 12 d., jame dalyvauja Lietuvos ir Švedijos verslo atstovai: telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ vadovas Danas Strömbergas, Estijos šiukšlių tvarkymo bendrovės „Ragn-Sells“ vadovas Rainas Vääna, Lietuvoje veikiančios plastikinių komponentų įmonės „KB Components“ vadovas Rolandas Jackevičius, Latvijos „Volvo Trucks Baltics“ vadovas Are Knophas, Švedijos rizikų draudimo fondo „Alfakraft“ valdybos narys ir bendrasavininkas Matsas Grube, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė ir banko vyriausias ekonomistas Latvijai Mārtiņš Kazāks.

Forume pranešėjais bus švedų verslininkas Johanas Staëlis von Holsteinas, žinomas dėl savo patirties kuriant startuolius, ir Švedijos prekybos ministro patarėjas Jonas Hafströmas. Renginį veda Švedijos prekybos ir investicijų tarybos vadovas Centrinei ir Rytų Europai Mantas Zalatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)